poniedziałek, 19 listopada 2012

Pieczone warzywa

 

 
Składniki:
  • 1/2 małego kalafiora (ok.300 g)
  • 1/2 brokuła
  • 400g oczyszczonej dyni
  • 2 średnie marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka oliwy
  • przyprawy: tymianek, oregano, słodka papryka, pieprz
 
 
 
 
Warzywa pokroić wedle uznania, czosnek posiekać/wycisnąć, wymieszać z olejem i sosem sojowym, doprawić. Piec w naczyniu żaroodpornym (w ok. 180C - popsuł mi się termometr) do miękkości warzyw - mi to zajęło ok. godziny.
 
Koszt: ok. 5 zł
 
Ilość porcji zależy od przeznaczenia, warzywa można zjeść solo, jako dodatek do obiadu, z kaszą lub ryżem jako samodzielne danie.
 

1 komentarz:


  1. Zapraszam do mojego konkursu śniadaniowego - do końca listopada konkurs organizowany wspólnie z Sante! Więcej na http://nietylkopasta.pl

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...